Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Γρήγορα έναν ψυχίατρο


Τόσο καιρό το σκέφτομαι συνέχεια και δε μου βγαίνει. Πρόωρες εκλογές για τους δημάρχους και νομάρχες; Καινούριο πάλι και αυτό. Πρώτη φορά στα χρονικά, κάποιος πρωθυπουργός απειλεί με εκλογές αν δε βγάλει τα δικά του παιδάκια νικητές.
Δύο τινά είναι πιθανά:
1ον, ο άνθρωπος να θέλει να φύγει από τη κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενος επιτέλους την υστέρησή του σε βασικά ηγετικά χαρακτηριστικά.
2ον (και πιθανότερο) κάποιου είδους ψυχοπαθολογική κατάσταση, που απλά επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Διότι ο Γιωργάκης την εξουσία τη θέλει. Έκανε τα πάντα για να αναλάβει: είπε ψέματα, έταξε στους εταίρους, ξεπούλησε τη χώρα και τους κατοίκους της. Η ψυχοπάθεια όμως είναι αλλού. Σαν τον Μουσολίνι, έχει μεγαλύτερη ιδέα για τον εαυτό του από ότι πρέπει. Και θέλει όλοι εμείς να του λέμε και μπράβο. Να μας πηδάει και να του λέμε πόσο ωραία το κάνει. Και αν του πούμε πως δεν θέλουμε, θα μας κοιτάξει με περιφρόνηση για την αχαριστία μας και θα απειλήσει με εκλογές.
Μάλιστα. Αφού ο "Ντούτσε" μας μας έχει ξεπατώσει στους φόρους αφήνοντας τον κάθε γελοίο στην κυβέρνησή του να κατασπαταλάει τα λεφτά μας, μας θεωρεί και αχάριστους ο "σακατεμένος" στο μυαλό. Ακόμα και εκείνος ο Δρούτσας (το άκρον άωτον της βλακείας και της ανεπάρκειας) απαιτεί learjet για τις μετακινήσεις του. Άσε τον Πάγκαλο που για την κάθε βολτούλα του σηκώνει κι ένα πολεμικό ελικόπτερο να τον μεταφέρει.
Μου θυμίζει την Μαρία Αντουανέτα, που αναρωτιόταν για την αχαριστία των υπηκόοων της. Τελικά, το καλύτερο που πέρασε από το άδειο της κεφάλι, ήταν το τσεκούρι του δήμιου. Δεν νομίζω οτι πρέπει να φτάσουμε μέχρι εκεί. Γιατί θα θέλουμε πολλούς δήμιους για όλους τους βλάκες, και λεφτά δεν υπάρχουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου