Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Μας δουλεύει

Τελικά ο πρωθυπουργός μας, το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να μας δουλεύει ψιλό γαζί. Προφανώς φοβούμενος πως το Πάσχα οι βολευτές του θα εισπράξουν γερή καρπαζιά όπου πάνε για λαμπρή, αποφάσισε να μας μπερδέψει με το μεσοβέζικο διάγγελμά του περί τριετούς προγράμματος και άλλα κολοκύθια. Την ίδια στιγμή μαλιστα που το ΔΝΤ χειροκροτεί κάθε κίνηση ξεπουλήματος-αποκρατικοποίησης της εθνικής ΜΑΣ περιουσίας, μετά από 1 χρόνο μηδενικής προόδου.
Είναι 23 δις αυτά που θέλει να εξοικονομήσει ο πρωθυπουργός με τον Παπακωνσταντίνου, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.  Όποιος νομίζει οτι τα μέτρα αυτά αρκούν είναι το ίδιο αφελής και επικίνδυνος με το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Τα χειρότερα, και στοχευμένα μέτρα θα μας τα ανακοινώσει μετά το Πάσχα.
Τι μπορεί να κάνει ο μέσος Έλληνας; Τίποτε. Τίποτε άλλο από το να συνεχίσει να τους γιουχάρει, να τους ξεφωνίζει και να τους δείχνει οτι κανένας δε πρέπει να μείνει ατιμώρητος και στο απυρόβλητο. Και το κυριότερο, να σταματήσει να απαντάει σε δημοσκοπήσεις. Από τότε που οι εκάστοτε κυβερνώντες ανακάλυψαν τις δημοσκοπήσεις, χάσανε και την ελάχιστη ικανότητα να κυβερνήσουν. Τα κότσια αντικαταστάθηκαν με νούμερα (τα οποία προφανώς δε τους βγαίνουν ποτε) και η θέληση με την υπακοή.
Κυρίες και κύριοι, το σώμα των βουλευτών είναι οι μόνοι "εργαζόμενοι" οι οποίοι δε στερήθηκαν τίποτε μέσα στη κρίση. Αυτοί και οι αυλικοί τους χαίρονται τα τελευταία ψίχουλα που στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας προκειμένου να συνεχίσουν να ζούν σα πασάδες σε βάρος των "γκιαούρηδων" που τους έστειλε εκεί.
Όσο αυτοί αισθάνονται ασφαλείς, δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε. Πρέπει όταν αυτή η χώρα προσπαθήσει πραγματικά να ξεπεράσει τη κρίση, οι βουλευτές να πάρουν τη θέση που τους πρέπει. Των υπηρετών και όχι των αφεντικών. Των υπόλογων και όχι των κριτών. Των κρατουμένων και όχι των δεσμοφυλάκων
ΝΑΙ στην πολιτικοποίηση, ΟΧΙ στην κομματικοποίηση. Μόνο έτσι θα δώσουμε μια ευκαιρία (ίσως την μόνη) στη φτωχή μας Ελλαδίτσα να γίνει πάλι κάποτε ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ και ίσως να πάρει επιτέλους τη θέση που η ιστορία της χρωστάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου