Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Σημείο "μηδέν".

Φαντάζομαι, πως όποιος παρακολουθεί στο ελάχιστο τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεται πως έχουμε πτωχεύσει. Έχουμε πτωχεύσει οικονομικά, πολιτικά, και πολύ φοβάμαι πως οδηγούμαστε και στην κοινωνική πτώχευση.

Παρακολουθούμε την ελεύθερη πτώση μας, με την ίδια έξαψη που μας χαρίζει το τρενάκι στο λούνα πάρκ, προφανώς επαναπαυμένοι στους πενιχρούς πλέον μισθούς μας, τους οποίους μας επιτρέπουν ακόμα να λαμβάνουμε, προκειμένου να μπορούμε να πληρώνουμε τους αδιάκοπους λογαριασμούς.

Παρακολουθούμε την πολιτική σκηνή, όπως θα παρακολουθούσαμε και κάποιο σήριαλ κακής ποιότητος στην τηλεόραση, μόνο και μόνο επειδή τίποτε άλλο δεν μας προσφέρεται. Ανόητοι άνθρωποι, αμφιβόλου ηθικής, επαίρονται για το ανύπαρκτο έργο τους, απαιτώντας τη συνένεσή μας στην καταστροφή του τόπου. Οι ίδιοι γερμανοτσολιάδες του χθές, βγάζοντας πλέον τις κουκούλες, θεωρούν πατριωτισμό την οικονομική μας καταδυνάστευση από τους εχθρούς του παρελθόντος, προκειμένου να απολαύσουν τα τελευταία ψιχία του κρατικού κορβανά, αλλά και της ανθρώπινηςε αξιοπρέπειάς μας.

Παρακολουθούμε άναυδοι τους ανίκανους κυβερνώντες να προσπαθούν να μας πείσουν οτι η δουλεία είναι καλή,  πως όλοι (πλην αυτών) πρέπει να συστρατευτούμε στην απόλυτη εξαθλίωση, καθυβριζόμενοι καθημερινά, σε μια πιστή απεικόνιση του μεσαίωνα. Του μεσαίιωνα, όπου οι ευγενείς έχτιζαν τείχη προκειμένου να διαφυλάξουν την περιουσία τους από τους "βρωμερούς" χωριάτες που τους περιστοίχιζαν.

Παρακολουθούμε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, ανίκανοι να αντιδράσουμε, υποταγμένοι, προσπαθώντας να μείνουμε κοντά στα κέντρα εξουσίας, προκειμένου να πέσει επάνω μας κάποιο ψιχουλάκι. Απηλλαγμένοι από όλες τις αρετές των προγόνων μας, από όλες τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο, από όλες τις αρετές που διδαχτήκαμε από την πίστη μας. Αποστασιοποιηθήκαμε από την οικογένεια, και από την ίδια την κοινωνία, προσπαθώντας να προβληθούμε με μοναδικό γνώμονα τον άκρατο και επιδεικτικό καταναλωτισμό μας. Και τώρα, όταν όλα αυτά αποδεικνύονται μάταια, αντί να αφεθούμε ελεύθεροι από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να επιστρέψουμε στην εποχή που είχαμε τα πάντα χωρίς να έχουμε χρήματα, τώρα, πανικόβλητοι από την κατάσταση που προβάλλεται από τα ΜΜΕ, γίναμε θηρία ανήμερα. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Δε μας νοιάζουν οι άλλοι. Μόνο ο εαυτούλης μας.

Η λύση για την ανάκαμψή μας βρίσκεται στο πρίοσφατο παρελθόν μας. Σρτις αξίες που σαν έθνος στηριχτήκαμε και μόλις τις χάσαμε πτωχεύσαμε. Δεν είναι τυχαίο το τρίπτυχο "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια". Στηρίζοντας τη χώρα μας στηρίζουμε τον εαυτό μας. Το αύριο των παιδιών μας, που σε τελική ανάλυση, πρέπει να είναι και το μονο που μπορεί να μας ενδιαφέρει.

Φτάσαμε στο "σημείο μηδέν". Αν το ξεπεράσουμε δεν έχει επιστροφή. Αν το ξεπεράσουμε, θα γίνουμε μια μικρή οικονομική αποικία ξένων συμφερόντων. Η βιομηχανική περιοχή της Ευρώπης. Ξένοι στο ίδιο μας το σπίτι. Εμείς αυτή τη στιγμή, παράγουμε τα δεσμά που θα κρατάνε αύριο τα παιδιά μας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου